joi, 8 ianuarie 2015

Contabil Valcea

Cele mai interesante meserii din lume nu vor fi niciodata cele de contabil mai ales daca ai de gand sa fii contabil Valcea. De ce spun acest lucru? Simplu! Pentru a fi contabil Valcea, este destul de greu sa termini pe bune o facultate de contabilitate Valcea si mai ales sa te afiliezi la organizatia contabililor fara de care nu poti profesa. In mare parte, pentru a fi contabil Valcea nu prea ai sanse de reusita de unul singur nici daca ai termina primul facultatea mai sus amintita.
Este clar ca in tara noastra draga si scumpa, lucrurile se misca in alt ritm si cu alta logica decat cele din afara ei, mai ales in ceea ce priveste contabilitatea Valcea. Daca in alte meserii nu este nevoie de atatea diplome si examene, aici lucrurile stau in alt fel, din pacate. Vrei sa profesezi ca un contabil Valcea, trebuie sa ai cu siguranta o facultate de specialitate, asa cum toata lumea stie, sa incepi sa inveti mai departe si mai ales sa te pregatesti o viata intreaga sa dai examene. Ati auzit bine, sa dai la examene pana ti se apleaca doar pentru a fi contabil in Valcea. De aceea, oricine este contabil Valcea are mari sanse sa fie o persoana foarte ocupata care sa fie toata ziua cu nasul in actele contabile. Multi nu stiu ce aleg atunci cand vor o asemenea meserie si cand isi dau seama de aceea ce au facut e prea tarziu sau devin prea comozi sa-si mai schimbe meseria. In plus, pentru a fi contabil Valcea, trebuie sa ai nervi de otel, cum zice romanul, sa fi foarte activ si mai ales sa ai o minte limpede tot timpul, lucru care se dovedeste din ce in ce mai greu in ziua de astazi. De aceea, munca cu cifrele este o munca de sisif pe care putini o inteleg si mai ales o iubesc. Trebuie sa va ganditi foarte bine inainte de a incepe a fi contabil Valcea chiar si pentru o perioada mai mica de timp.
De asemenea, trebuie sa ma stiti ca sunt putine persoane care au avut meseria de contabil Valcea si care au mai ajuns cu bine sa prinda o pensie linistita. Din pacate, aceasta meserie daca prestata in exces, ajunge sa fie considerata periculoasa si mai ales fara sorti de izbanda spre un final fericit. Asa se spune atunci cand esti contabil Valcea si nu numai. Dar cum in ziua de astazi un pc si diverse programe sunt numai bune pentru a substitui creionul si guma de sters, trebuie sa ne aducem aminte ca au existat si astfel de vremuri inaintea noastra. In era vitezei, cand totul se cere facut urgent si fara prea multe scrupule, trebuie sa insistam asupra celei mai mari greseli care poate aparea in evidentele contabile: graba care duce la erori de regretat. Contabilul Valcea cu experienta, stie ca e mai usor sa previ decat sa cauti o eroare care poate da batai de cap multe cazuri. Aici din pacate e valabil atat pentru contabil Valcea cat si pentru multe alte meserii care sunt foarte complexe si care nu trebuie luate in deradere.

Un comentariu:

  1. Bun postul tau despre contabil Valcea in devenire. Imi aduc aminte de timpuri de mult trecute cand incercam din rasputeri sa ajung un contabil bun si mai ales respectat. Intre timp am imbatrinit si experienta si-a spus cuvantul asupra carierei mele de contabil si nu numai.
    Pentru a fi un contabil bun nu trebuie doar sa vrei o meserie cu un salariu bun si foarte bun ci trebuie sa iubesti cifrele si sa te joci cu ele ca un adevarat contabil. De aceea nu recomand nimanui sa devina contabil daca nu stie sigur ca asta vrea de la viata.

    RăspundețiȘtergere